De Nieuwe Filosofische Praktijk

Over de praktijk en praktische zaken.

Wat is kenmerkend voor een denksessie bij De Nieuwe Filosofische Praktijk?
De mooiste levenslessen zitten verborgen in de grootste vragen. Wanneer ben je nou echt gelukkig? Doe je werk dat bij je past? Moet je het uitmaken of juist trouwen? Waarom heb je het zo druk? Maak je de juiste keuzes? En hoe ga je om met die ene lastige collega? Niet de dingen zélf maken iemand van streek, maar juist het denken erover. Over iets wat belangrijk voor je is, blijf je soms in een kringetje denken. Dan kom je niet verder. Goed denken leer je, net als rekenen en lezen, niet automatisch. Maar waar ga je heen om dit te leren? Waar ga je heen om je denken te verbeteren?

 

Het ontwikkelen van vragen stellen om goed denken te bevorderen, waardoor wijsheid kan groeien. Dat is mijn missie met alle activiteiten die ik uitvoer onder de vlag van De Nieuwe Filosofische Praktijk. Een denksessie, waarin we je denken stevig onder de loep gaan nemen, leidt tot meer zelfkennis, kalmte, veerkracht, verbinding en wijsheid. En met die wijsheid groeit je vrijheid. Althans, dat is de bedoeling.

 

Stel jezelf een vraag, die je jezelf nog nooit hebt gesteld
Binnen de methode is er geen stappenplan, waarmee je in zeven stappen van je probleem af komt. Het leven is niet in alle opzichten maakbaar. Soms zit je denken je in de weg en blijf je in een kringetje denken. Het goede nieuws is dat je dat kunt doorbreken. We formuleren een vraag en dat is vaak een vraag die je jezelf nog nooit hebt gesteld. Daardoor ontstaat er ruimte voor nieuw denken en komt er van alles in beweging.

 

Dichtbij
Sessies kunnen plaatsvinden in Harderwijk en de rest van Nederland. De methode is ook zeer geschikt voor online afspraken. 

 

Elke week zijn er tijdsblokken in de ochtend/middag/avond, op werk- en weekenddagen beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Voor een sessie buiten beschikbare tijden, vragen, opdrachten en samenwerking kun je een kort telefonisch overleg inplannen.

 

Betaalbaar
-Voor particulieren: pay-what-you-want
-Voor start-up’s: pay-what-you-can
-Voor organisaties zijn vastgestelde tarieven van toepassing.

 

Over De Nieuwe Filosofische Praktijk
De Nieuwe Filosofische Praktijk is in 2022 door mij opgericht na het voltooien van de beroepsopleiding tot filosofisch practicus aan de Internationale Schoof voor Wijsbegeerte (ISVW). In individuele gesprekken begeleid ik bezoekers bij het ontwikkelen van een filosofische denkhouding en bij het verfijnen en versterken van hun denken. Wat kenmerkt die filosofische houding? De bereidheid telkens weer te bevragen wat je meent te weten.

 

Nieuwsgierig hoe je door een denksessie wijzer wordt? Graag maak ik met je kennis, boek een kennismaking eenvoudig zelf hier en ontdek de filosoof in jezelf!

 

Niels Spierenburg,
Filosofisch practicus

 

Je kunt me bereiken via:
Plan een sessie
Maak een belafspraak
niels@denieuwefilosofischepraktijk.nl


Op de diensten van De Nieuwe Filosofische Praktijk zijn steeds de algemene voorwaarden en privacyverklaring van toepassing.