THEMA’S

Welke thema’s worden er besproken?

Voor een filosofisch practicus maakt het strikt genomen niet uit over welk thema je komt praten. Die wil jou begeleiden bij het onderzoeken van je denken. Maar als er een kwestie is die jou erg bezighoudt, ben je des te meer gemotiveerd om je denken hierover te onderzoeken.

 

Het leven is soms fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, maar soms ook niet. Het dagelijkse leven biedt vaak voldoende onderwerpen die je bezig kunnen houden. Soms kunnen verlangens, verwachtingen en behoeftes resulteren in allerlei eisen. Die eisen nemen zo nu en dan zelfs de overhand. Dat zet soms het één en ander op losse schroeven. Dan kan het helpen om scherp te stellen wat je niet weet, en dat te formuleren in een vraag. Een vraag waar je wat aan hebt, die je aan het denken zet.

 

Een vraag waar je wat aan hebt
Dat kunnen vragen zijn uit het leven, vragen over het leven of soms over iets van alledag. Soms over vroeger of juist over de toekomst. Soms omdat je iets méér wilt of juist iets minder. Soms omdat je ergens naartoe wilt of juist ergens vandaan wil. Soms omdat je iets niet (meer) weet, of twijfelt aan jezelf, aan een ander of aan een situatie.

 

Een denksessie is bij uitstek geschikt om over een actueel onderwerp een dialoog aan te gaan. Om je denken daarover onder de loep te nemen en te ontdekken of er iets aan scheelt.

 

Wie het niet weet, mag het zeggen!
Denken over je denken over relaties, zelfkennis, cultuur, werk, kortom: over levensvragen en actuele vragen die er toe doen. Hoe blijf je kalm? Hoe vind je werk dat bij je past? Of hoe word je een betere partner? Plan vandaag nog een kennismakingsgesprek en ontdek de filosoof in jezelf!